Twee gewonden bij zwaar ongeval tussen personen en politiewagen in HoofddorpHoofddorp – Bij een aanrijding tussen een personenwagen en een politiewagen zijn woensdag in alle vroegte drie personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde even na half drie op de Hoofdweg in Hoofddorp. De personenwagen raakte de voorkant van de politiewagen waarna de wagen uiteindelijk schuin boven een diepe greppel kwam te hangen.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De bestuurder van de wagen is met de assistentie van de brandweer uit het voertuig gehaald en naar boven getild. De slachtoffers uit de personenwagen zijn naar het VU ziekenhuis in Amsterdam en het KG ziekenhuis overgebracht. Een van de agenten werd later op de ochtend alsnog met rugklachten in het ziekenhuis opgenomen.

De politie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval was de Hoofdweg (N520) tussen Lijnden en Hoofddorp afgesloten voor het verkeer. Doordat er werkzaamheden aan de andere kant van de Hoofdvaart was kon er ook geen gebruik van de Oosterlijke Hoofdweg worden gemaakt.