Helikoptercrash op vliegveld HilversumHilversum – Bij een helikoptercrash op Vliegveld Hilversum zijn donderdagmiddag drie mensen zwaargewond geraakt. Dat melden de hulpdiensten.

Het toestel met drie inzittenden stortte rond 13.20 uur neer op het terrein van het vliegveld. De helikopter probeerde op te stijgen. Dat lukte echter niet voldoende. Waardoor is niet bekend. Het toestel was niet hoog boven de grond toen het misging en had nog niet veel snelheid. Het toestel kwam neer, viel om en kwam met de wieken in het gras. Er is geen brand uitgebroken. De helikopter is een PH-OKE uit 1973, type Hughes 269C. Het ging om een burgerhelikopter, niet om een militair toestel. De eigenaar komt uit Almere.

Vliegveld Hilversum en het luchtruim erboven zijn afgesloten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een team naar Hilversum gestuurd om het ongeval te onderzoeken.