Groot vat met verfafval gedumpt in duingebied IJmuidenIJmuiden – De hulpdiensten moesten zondagmiddag in actie komen voor een gedumpt vat in het duingebied. Rond half drie kwam de melding binnen dat er een groot vat bij een bunker in het duingebied achter de Kennemerboulevard was aangetroffen.

De brandweer en de reddingsbrigade kwamen hierop in actie. Een persvoorlichter van de brandweer gaf aan dat er van het grote vat dampen afkwamen waarop brandweermannen met ademlucht metingen hebben gedaan. Al snel kwam men tot de conclusie dat er in het grote vat verf heeft gezeten en het vermoedelijk bij de bunker was gedumpt.

De reddingsbrigade heeft het vat vervolgens meegenomen naar de post en de gemeente is in kennis gesteld om het daar op te komen halen. Het is nog onduidelijk wie het vat bij de bunker heeft gedumpt.