Automobilist botst tegen vrachtwagen op de SloterwegBadhoevedorp – Een automobilist is woensdagmiddag met zijn voertuig tegen de zijkant van een vrachtwagen gebotst in Badhoevedorp. Het ongeval gebeurde rond twee uur op het kruispunt van de Sloterweg met de Zonnekruidweg ter hoogte van het Justitieel Complex Schiphol. Door de laagstaande zon zag de man vermoedelijk de vrachtwagen over het hoofd en raakte de zijkant. Door de botsing schoot de auto terug en kwam op de vluchtheuvel tot stilstand.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse om assistentie te verlenen. Omdat de wagen veel vloeistof lekte is de brandweer opgeroepen om het wegdek schoon te maken. Niemand raakte gewond maar de schade aan de personenwagen was groot.

Door het ongeval was de Zonnekruidweg ter hoogte van de Sloterweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Toen het wegdek was schoongespoten kon het verkeer er via de vluchtstrook voorbij. Doordat er grote betonnen blokken op de weg liggen hadden enkele bussen en vrachtwagens moeite om het ongeval te passeren.

Een bergingsbedrijf heeft het defecte voertuig later in de middag afgesleept.