Moeder met drie kinderen vast op pontje in HeemstedeHeemstede – Een moeder is zaterdag aan het einde van de middag met drie kinderen vast komen te zitten op een pontje in Heemstede. De vrouw stak rond half zes het water over bij park Meermond met een pontje die je zelf moet bedienen. Toen het pontje halverwege het water was wilde het niet meer voor of achteruit. Nadat ze enige tijd geprobeerd had het pontje zelf nog in beweging te krijgen besloot ze toch maar de brandweer te bellen voor hulp.

De hulpdiensten kwamen vervolgens met spoed ter plaatse om de vrouw en de drie kinderen weer veilig aan wal te krijgen. De brandweermannen kregen via de draaischijf aan de kant weer beweging in de pont en konden via die manier iedereen weer veilig aan wal krijgen. Het gezelschap heeft zo’n half uur op het water vast gezeten.

De pont is nu met linten afgezet zodat er niet nogmaals gebruik van kan worden gemaakt zo’n deze niet gerepareerd is.