Koningsdagconcert in HaarlemZijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn dinsdagavond 8 april 2014 aanwezig bij het Koningsdagconcert in de Philharmonie Haarlem.

Het Koningsdagconcert bestaat uit een gezamenlijk optreden van Holland Baroque Society met jazztrompettist Eric Vloeimans en een ensemble onder leiding van harpiste Gwyneth Wentink.

De NTR registreert het concert en zendt het op zaterdag 26 april om 22.30 uur op Nederland 2 uit. Het concert zelf is alleen toegankelijk voor genodigden. Naast Koningin Maxima, Koning Willem Alexander, Prinses Beatrix was ook Boudewijn Büch, DJ Armin van Buuren, burgemeester Bernt Schneiders, Johan Remkes en Brigitte Kaandorp aanwezig.

Er is gekozen voor de Philharmonie Haarlem als locatie voor het concert omdat de viering van Koningsdag dit jaar in de provincie Noord-Holland plaatsvindt. De Koninklijke Familie viert op 26 april Koningsdag mee in de gemeenten Amstelveen en Graft-De Rijp.