Bus te water bij Schiphol: vijf gewondenSchiphol – Een grote pendelbus met passagiers is vrijdag in alle vroegte te water geraakt bij Schiphol. Het ongeval gebeurde rond twee uur op de Loevesteinse Randweg vlak na de Schiphol Boulevard. Door nog onbekende oorzaak reed de bus over het gras tussen de twee rijbanen, ramde een vangrail en kwam met de punt in het naastgelegen water tot stilstand.

De hulpdiensten werden massaal opgeroepen om assistentie te komen verlenen. De passagiers van de bus werden opgevangen in een andere bus terwijl anderen buiten wachten. Na controle zijn uiteindelijk vijf personen, waaronder twee kinderen, naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

Er is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Loevesteinse Randweg richting Schiphol is lange tijd afgesloten geweest vanwege de hulpverlening.