Veel rook bij keukenbrand in woning Wijk aan Duinerweg BeverwijkBeverwijk – In een aan de Wijk aan Duinerweg in Beverwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand ontstond in een frituurpan in de keuken en ging gepaard met veel rookontwikkeling. In de woning zouden de ouders van voetballer Rafael van der Vaart wonen.

Omwonenden roken even na half één een sterke brandlucht in de straat waarop zij de brand ontdekten. Direct werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Alle bewoners wisten het huis tijdig te verlaten. Een ambulance kwam ter plaatse, maar voor zover bekend bleef iedereen ongedeerd.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Met behulp van een overdrukventilator is daarna de rook uit de woning geblazen. Ondanks de snelle reactie van omwonenden en hulpdiensten is de schade in de keuken fors. Ook is er aanzienlijke rook- en roetschade. Salvage is ter plaatse gekomen om namens de verzekering de noodzakelijke herstelmaatregelen te treffen.

Foto’s: © Mizzle Media / Niels Folkers


Foto: Mizzle Media / Niels Folkers