Vrouw springt te water geraakt hondje achterna, hondje verdrinktHaarlem – Bij het uitlaten van een hondje ging het maandagavond helemaal mis. Rond achter uur was een vrouw haar hondje bij het water van de Kloppersingel in Haarlem-Noord aan het uitlaten. Het hondje raakte plotseling te water waarna de vrouw ook het water in ging om haar hondje te redden.

Politie, brandweer en ambulances werden opgeroepen om assistentie te verlenen. De vrouw kon vrij snel door politieagenten op het droge worden geholpen maar de hond was ondertussen onder water geraakt. De vrouw is opgevangen door ambulancepersoneel terwijl duikers van de brandweer het water in zijn gegaan om het dier te zoeken. Een ambulancemedewerker had ondertussen al een fles met zuurstof klaargezet om hulp te bieden op het moment dat de hond weer boven water kwam.

Na ongeveer een half uur nadat de hond te water was geraakt werd hij door duikers gevonden. Helaas kwam de hulp te laat en was hij al verdronken. De dierenambulance heeft het stoffelijk overschot later opgehaald. De vrouw was ondertussen al door ambulancepersoneel thuis afgezet.

Een ambulance onderweg naar de hulpverlening heeft nog een aanrijding met een auto gehad, hierbij raakte niemand gewond.