Opnieuw onderzoek woning Bandidos-lidHeemskerk – De politie is vrijdag al de hele dag bezig met een grootschalig onderzoek bij een woning op de hoek van de Beethovenstraat met de Händelstraat in Heemskerk. Wegen zijn afgezet met politielint en er staan hekken, niemand mag het afgezette gebied betreden. Aanleiding is het plegen van vernielingen afgelopen nacht aan de woning, waarachter in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag al een schuurbrand woedde. De politie meldde toen dat de eigenaar een oud lid van motorclub No Surrender betreft, die momenteel prospect lid is bij Bandidos.

Afgelopen nacht rond twee uur hebben de bewoners van de betreffende woning onbekende geluiden gehoord, een knal. Zij sliepen verder en zagen de volgende morgen rond 10.30 uur vernielingen aan hun woning. Ramen waren kapot en auto’s die nabij geparkeerd stonden raakten beschadigd.

De politie meldt opnieuw dat het gaat om de woning van een prospectlid van Bandidos. In een politiebericht wordt gemeld: “Het is nog niet duidelijk of er een link kan worden gelegd met Outlaw Motor Gangs, dat onderzoekt de politie.” Daarnaast onderzoekt de politie hoe de vernielingen zijn toegebracht. Gezien de schade aan de woning en voertuigen sluit de politie niet uit dat een licht explosief is gebruikt.

Vanwege het onderzoek is een speciale Plaats Delict Unit van de politie ter plaatse gekomen. Medewerkers van de Forensische Opsporing in witte pakken brengen elk detail in het afgezette gebied in kaart. De verwachting is dat het politieonderzoek nog zeker tot morgen zal gaan duren. De Beethovenstraat is voorlopig nog afgesloten voor het verkeer.

De politie vraagt getuigen die in de nacht van donderdag op vrijdag verdachte personen hebben gezien in de omgeving van de Händelstraat om contact op te nemen via 0900-8844. U kunt ook anoniem melding doen via 0800-7000.

Preventief zal de politie extra toezicht houden in de omgeving van de woning. Daarnaast zal de gemeente preventief camera’s plaatsen.