Omstanders redden man uit te water geraakte auto in HaarlemHaarlem – Een man is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval in Haarlem. De man reed rond half vijf over de kinderhuissingel in het centrum van Haarlem toen hij ter hoogte van de kinderhuisbrug door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor. De man ramde een verkeerszuil, schampte de brug en kwam op zijn kop in het water tot stilstand.

Enkele omstanders aarzelde geen momente en sprongen het water in om de man te redden. De man is op de kant gehesen waarna direct met reanimeren is gestart tot de hulpdiensten arriveerde.

Naar diverse ambulances werd ook het traumateam opgeroepen om assistentie te verlenen. De man is met ernstig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Duikers hebben in het water naar eventuele andere inzittenden gezocht. De verkeersongevallenanalyse is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig later in de middag uit het water getakeld en geborgen.