Voetbal tijdens Sensation White 2014Amsterdam – Vannacht beleefden ruim 40.000 dance liefhebbers uit meer dan 75 landen de wereldpremière van de nieuwe show van Sensation ‘Welcome to the Pleasuredome’. Het thema van dit jaar staat volledig in het teken van de ultieme speeltuin voor volwassenen die alle zintuigen prikkelt. De combinatie van unieke special effects, lichtshows en pyrotechniek zorgt samen met de (inter)nationale line-up van top dj’s en het hoogste decor ooit, voor een onevenaarbaar wereldtournee.

Een nacht vol verleiding
De show start met enorme hydraulische bogen die omhoog komen tot een indrukwekkende hoogte van maar liefst 23 meter. Daarmee vormt dit gloednieuwe decor het hoogste van Sensation ooit. De dj-booth staat tussen de bogen en is gevestigd in een gigantische carrousel met levensgrote paradepaarden en 11 meter hoge vrouwenlichamen, die sensueel tegen de carrousel leunen. In combinatie met de spectaculaire lichtshow, burlesk danseressen, acrobaten en bijzondere special effects zorgt dit voor een onvergetelijke reis door de nacht.

Dansvloer ontketend
Nadat Mr. White traditiegetrouw de show op spectaculaire wijze opent, neemt de Nederlandse Chuckie het stokje van hem over en brengt het publiek naar een volgend niveau. Halverwege de avond stapt Nicky Romero de dj-booth in en laat hij wederom zien waarom hij in de top 10 DJ ranking van de wereld staat. De dansvloer ontketent als de achttienjarige superster Martin Garrix de draaitafels overneemt. Het publiek ontploft als hij het Sensation Anthem “Tremor” speelt, dat hij samen met Dimitri Vegas & Like Mike produceerde. Het Belgische duo laten de grond schudden vanaf het moment dat ze op de play button drukken. The Australische tweelingzussen NERVO eindigen de avond in stijl met een stevige set die iedereen op de dansvloer houdt tot het einde van de show.

De première heeft de verwachtingen van Duncan Stutterheim, CEO SFX Europe en mede-oprichter van ID&T, overtroffen. “Vanaf de opening met de iconische Mr. White tot de afsluiting met NERVO, alle dj’s speelden uptempo. Samen zorgden zij ervoor dat er een ongelofelijke energie vrijkwam. Vanwege de manier waarop de show is opgebouwd, samen met dit soort geweldige artiesten en acts, bleef het publiek de hele nacht betoverd. Het WK kijken was ook een eerste, maar zeer bijzondere ervaring. Helemaal na de verlenging en de penalty’s. Het was flink wat extra werk om iedereen de wedstrijd te kunnen laten zien, maar het was het meer dan waard. Wat een geweldig feest!”