Grote brand in strandpaviljoen Que Pasa Playa in ZandvoortZandvoort – Een grote brand heeft vrijdag in alle vroegte veel schade aangericht in strandpaviljoen Que Pasa Playa in Zandvoort. De brand werd rond half vijf door passanten ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer was vanwege de wolkbreuk die vlak ervoor over Zandvorot was getrokken snel bij de strandtent aan de strandafgang Paulus Loot aanwezig. Wegens de gigantische rookontwikkeling is er vervolgens vrij snel opgeschaald naar grote brand.

De brand, welke in de keuken is ontstaan, kon redelijk snel worden geblust waardoor het pand niet tot de grond toe aan afbrandde, alhoewel de schade in het pand aanzienlijk is. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is geweest.

De rookontwikkeling trok aan het begin van de brand over Zandvoort wat voor de nodige overlast zorgde. Meetploegen hebben in de omgeving metingen verricht om te kijken in hoeverre de rook voor gevaarlijke situaties voor de omgeving zorgde. Gelukkig draaide de rook halverwege de brand van richting naar de zee waardoor de overlast verminderde.

Rond kwart over zes kon het sein brandmeester worden gegeven.