Haarlem – Een automobilist is woensdagavond met zijn voertuig tegen een spoorviaduct in Haarlem gereden. Het ongeval gebeurde rond kwart over acht op de Zijlweg. De man crashte tegen de railing en kwam in het midden van de weg tot stilstand. In de wagen zaten vier personen.

Brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Volgens een woordvoerder van de politie moest er uiteindelijk een persoon voor behandeling naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is door de politie aangehouden.

Door het ongeval is de Zijlweg lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Het treinverkeer moest tijdelijk met vertraging over het spoorviaduct, nadat bleek dat het viaduct geen schade had opgelopen kon het treinverkeer weer normaal passeren. De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. Volgens getuigen reed de auto vrij hard ten tijde van het ongeval.