Scooter vliegt in de brand bij ernstig verkeersongeval in HaarlemHaarlem – Een scooterrijder is maandagavond zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval in Haarlem-Noord. De man reed even na half elf op zijn scooter over de Dijkzichtlaan richting Haarlem toen hij tegen een personenwagen botste die vanaf de N208 richting het Delftplein reed. De man kwam hierbij hard ten val en de scooter kwam tegen een verkeerspaal tot stilstand en vloog in de brand.

Omstanders hebben de man in verband met de brand van de weg gehaald in afwachting op de hulpdiensten. Naast brandweer, ambulances en de politie werd ook het traumateam uit Amsterdam gealarmeerd om hulp te bieden. De man is langdurig ter plaatse behandeld waarna hij met spoed naar het VU ziekenhuis is overgebracht voor verdere behandeling. De arts van het traumateam is met de ambulance mee naar het ziekenhuis gereden.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is lange tijd bezig geweest met onderzoek om alle sporen veilig te stellen. De afrit op de N208 naar het Delftplein is hierdoor lange tijd afgesloten geweest.