Man doodgeschoten bij dancefeest in The Sand AmsterdamAmsterdam – De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident dat in de vroege ochtend van zaterdag 27 september plaatsvond in uitgaansgelegenheid The Sand in Amsterdam. Bij het incident is een man om het leven gekomen.

Rond 4.15 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten was in een horecagelegenheid aan de Mekongweg. Bij het schietincident is een man geraakt en ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Ten tijde van het incident was het dancefeest Afro Dance XXL aan de gang waar zo’n 2000 bezoekers aanwezig waren. Verder raakte er niemand gewond.

De politie is een onderzoek gestart. Camerabeelden zijn veiliggesteld en de technische recherche heeft sporenonderzoek verricht. Veel politie-eenheden hebben in de omgeving naar de dader gezocht, maar hij is tot op heden voortvluchtig.
Getuigenoproep

In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen. Mensen die informatie hebben over het schietincident of over de dader en zijn vluchtroute kunnen contact opnemen met de politie.