Vijf gemaskerde mannen overvallen woning in IJmuidenIJmuiden – Vijf gemaskerde mannen hebben donderdagavond een woningoverval gepleegd aan de Orionweg in IJmuiden. Volgens burgernet sloegen de daders rond 22.00 uur toe waarna ze op de vlucht zijn geslagen. Mensen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met 112 en zelf geen actie te ondernemen. In de woning waren een 33 jarige man en zijn even oude vriendin aanwezig.

Een ambulance is opgeroepen, een persoon is gecontroleerd en met de ambulance meegegaan alhoewel een woordvoerster van de politie donderdagavond aangaf dat er bij de overval geen gewonden wagen gevallen.

Het is nog onbekend of en zo ja wat er bij de woningoverval buit is gemaakt. Agenten in kogelwerende vesten hebben de flat met lint afgezet voor verder onderzoek.

Burgernet gaf later in de avond door dat er meerdere personen zijn aangehouden, dit was alleen de volgende ochtend niet meer in het persbericht te lezen.