Lek Amsterdam gedicht maar veel wateroverlastAmsterdam – Dertig patiënten van het VuMC in Amsterdam moeten worden verplaatst van de Intensive Care naar andere afdelingen in het ziekenhuis omdat de elektriciteit is afgesloten. Ook is een patiënt die met spoed moest worden geopereerd naar een ander ziekenhuis gebracht.

Vanochtend is in de buurt van het ziekenhuis een waterleiding gesprongen. Straten liepen onder water. Een verdieping van het VuMc kwam onder water te staan. Om te voorkomen dat er kortsluiting zou ontstaan is de elektriciteit afgesloten. De poliklinieken zijn gesloten.

Volgens Waternet is er een grote transportleiding geraakt tijdens werkzaamheden. Ondertussen is de waterleiding afgesloten en er met man en macht gewerkt om het gat te dichten. Men is druk bezig om het water weg te pompen. Het waterniveau is al gezakt.

Diverse rijbanen van onder andere de ring A10 zijn afgesloten om de hulpverleners vrij baan te verlenen. Er stond een file tot aan Hoofddorp