Liquidatie op De Rendier in HuizenHuizen – Woensdagavond 9 september 2015 wordt op de Rendier een 59-jarige man vermoord. Het slachtoffer, Ronald Klaas Bakker, is net met zijn auto uit zijn werk aan de Twentehaven in Nieuwegein bij zijn huis aangekomen, als iemand hem neerschiet. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

De heer Bakker sterft ter plekke, in zijn Ford Ka. Dat gebeurt rond 18.20 uur, een tijdstip dat er nog veel mensen in de woonwijk op de been zijn.

Getuigen en signalement

Getuigen vertellen de politie dat de dader een zwarte integraalhelm droeg en dat hij wegreed op een motor, volgens hen een sportmodel.

De politie doet navraag in de buurt, maar er zijn misschien nog altijd mensen op de Rendier of daar in de buurt, die misschien toen meer hebben gezien van een man met zo’n zwarte helm of zijn motor. Die willen we graag spreken. Ook dingen die daar al eerder dan 18.20 uur zijn opgevallen kunnen natuurlijk belangrijk zijn. Ook over de vlucht van de dader kunnen mensen belangrijke informatie hebben.

Na het schieten is hij via de Bovenmaatweg waarschijnlijk Huizen uitgereden. Iedereen die op woensdag 9 september rond 18.30 uur in Huizen reed, of op de A27 richting Utrecht, of de A1 richting Amersfoort kan hem misschien wel gezien hebben.