Man neergeschoten aan de Marga Klompenlaan in AmsterdamAmsterdam – Een man is woensdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam-West. Rond tien voor twaalf is het slachtoffer neergeschoten aan de Marga Klompelaan. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn met spoed opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is na de nodige zorg ter plaatse naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht. Volgens de twitter van de Politie Amsterdam zou het slachtoffer aanspreekbaar naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Enkele minuten na het schietincident aan de Marga Klompelaan stond er een auto in de brand aan het Suze Groenewegplantsoen, de twee locaties liggen zo’n 1,5 kilometer uit elkaar. De wagen, met Frans kenteken, raakte bij de autobrand zwaar beschadigd. Het gebied rondom de auto is afgezet en agenten hebben lange tijd in de omgeving gezocht.

De Marga Klompelaan is door het schietincident afgesloten. Later in de nacht is er een politiekeet van de Forensische Opsporing in de straat geplaatst en zijn er hekken aan het uiteinde van de straat geplaatst.

Het is nog onduidelijk wat het motief van de schietpartij is geweest.

Update 09:49 persbericht Politie Amsterdam:

Amsterdam – Donderdagavond 29 oktober rond tien voor twaalf werd een 19-jarige jongeman beschoten in de Marga Klompélaan. Het slachtoffer, een bekende van de politie, is naar een ziekenhuis overgebracht en daar behandeld. Hij heeft vannacht het ziekenhuis mogen verlaten en heeft op een politiebureau aangifte gedaan.

Het slachtoffer was net bij een woning aangekomen en werd beschoten met een vuurwapen. Hij raakte daarbij gewond. De schutter ging er via het Freule Wittewaalpad rennend vandoor. Kort na het schieten werd bij parkeerplaatsen aan het Suze Groenewegplantsoen een brandende personenauto aangetroffen. Die is inbeslag genomen om vast te stellen of die gebruikt is bij dit ernstige incident. Forensisch specialisten hebben uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Rechercheurs van District West hebben de zaak in onderzoek.

De recherche is op zoek naar getuigen van het schietincident en naar mensen die iets gezien hebben van het in brand steken van de auto. Heeft u informatie of beelden neem dan contact op met de politie via 0900-8844.