Dode bij schietpartij in KrommenieKrommenie – Aan het Spinozahof in Krommenie is vannacht een man doodgeschoten. Rond 2 uur kreeg de politie de melding dat buurtbewoners schoten hadden gehoord. Na enig onderzoek werd het slachtoffer op straat liggend naast een auto, tegen een woning aangetroffen.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet, helaas kwam voor het slachtoffer de hulp te laat, de man is ter plaatse overleden. Verspreid over de hele straat zijn meerdere kogelhulzen aangetroffen. Het lijkt er mede daardoor op dat er sprake is van een liquidatie.

Kort na deze melding brandde een auto uit op de Meteorenweg in Amsterdam-Noord. Mogelijk dat dit de vluchtauto van de dader(s) is geweest. Op beide plaatsen is de politie bezig met sporenonderzoek. Het slachtoffer zou Eaneas Lomp (27) zijn.