Politie schiet vluchtende man neer in Amsterdam-ZuidAmsterdam – De politie heeft in Amsterdam op de Cornelis Crusemanstraat een verdachte neergeschoten. De man zou vanavond met twee anderen hebben ingebroken in een auto. Ooggetuigen meldden aan de politie dat ze ook wapens hadden.

Het drietal vluchtte in een vluchtauto. De politie kreeg ze kort erna in het vizier. De auto waarin de mannen zaten crashte op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Daarna zijn ze er rennend vandoor gegaan. Er zou zijn geschoten op de politie door een of meer verdachten.

De politie schoot terug en raakte een van hen. Hij is in zijn onderlichaam geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met hem gaat. Ook de andere verdachten zijn opgepakt.

Omdat de politie heeft geschoten, doet de rijksrecherche onderzoek.

Naast onderzoek op de hoek Amstelveenseweg / Cornelis Crusemanstraat was er ook onderzoek op de afrit van de A10 bij de Amstelveenseweg. Een politiehond heeft daar in de omgeving gezocht en de verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft daar sporenonderzoek gedaan rondom een politiemotor. Het is nog onduidelijk of de motor bij de achtervolging van de verdachten betrokken was. Daarnaast was de Theseusstraat afgesloten voor onderzoek, deze straat ligt ook in de buurt van de Cornelis Crusemanstraat.