Politie lost waarschuwingsschoten bij vechtpartij Pieter Calandlaan AmsterdamAmsterdam – Een politieagent heeft dinsdagavond op de Pieter Calandlaan in Amsterdam Slotervaart twee keer in de lucht geschoten om een eind te maken aan een grote vechtpartij daar.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse politie. Toen de politie een melding kreeg van de vechtpartij, ging een groot aantal eenheden richting de Pieter Calandlaan. Daar troffen ze een grote groep vechtersbazen aan. Om een eind te maken aan de vechtpartij, besloot de agent twee waarschuwingsschoten te lossen.

Een persoon is gewond geraakt bij de vechtpartij. Een ander is aangehouden voor betrokkenheid. Naast twee ambulances was ook een traumateam opgeroepen om assistentie te verlenen. De Forensische Opsporing van de politie is een onderzoek gestart en stelt alle sporen veilig.