Twee gewonden bij schietincident AmstelveensewegAmsterdam – Op de Amstelveenseweg heeft vrijdagavond 11 december een schietincident plaatsgevonden. Hierbij zijn twee mannen gewond geraakt.

Even voor half elf kwam bij de politie de melding binnen dat er meerdere keren geschoten werd op de Amstelveenseweg, nabij het Vondelpark. Eenmaal daar troffen agenten voor de deur van een restaurant twee zwaargewonde mannen aan. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De dader of daders zouden te voet zijn gevlucht in de richting van het Vondelpark. De omgeving is afgezet en de politie doet uitgebreid onderzoek.

Update persbericht politie:

Politie zoekt beeldmateriaal en getuigen schietincident Amstelveenseweg

Amsterdam – Op de Amstelveenseweg heeft vrijdagavond 11 december 2015 een schietincident plaatsgevonden. Hierbij zijn twee mannen zwaargewond geraakt. Mensen die getuige zijn geweest of beeldmateriaal hebben gemaakt met bijvoorbeeld hun smartphone, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Even voor half elf kwam bij de politie de melding binnen dat er meerdere keren geschoten werd op de Amstelveenseweg, nabij het Vondelpark. Eenmaal daar troffen agenten voor de deur van een restaurant twee zwaargewonde mannen aan. Beide mannen, 23 en 28 jaar oud, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De dader of daders zouden te voet zijn gevlucht in de richting van het Vondelpark. De omgeving is afgezet en de politie doet uitgebreid onderzoek. De toedracht van het incident wordt nog onderzocht.
Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal

De recherche wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van het schietincident en nog niet met de politie hebben gesproken. Zij kunnen bellen met 0900-8844.