Dode bij schietpartij in AmsterdamAmsterdam – Bij een vermoedelijke liquidatie aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is woensdagavond een man doodgeschoten. Getuigen melden zeker zes schoten te hebben gehoord en hebben een auto met hoge snelheid zien wegrijden. De schietpartij vond plaats aan de overkant van nachtclub Panama.

Het slachtoffer kreeg na de schietpartij hulp van omstanders, die hem probeerden te reanimeren. Hulpverleners namen dat even later over, maar konden hem niet meer redden. Hij overleed ter plaatse op straat. Over zijn identiteit is nog niets bekendgemaakt.

De politie is massaal ter plaatse en is een groot onderzoek gestart.

In Duivendrecht, aan de In de Poldermolen werd de vermoedelijke vluchtauto van de daders brandend aangetroffen. De politie denkt dat de daders daar zijn overgestapt in een andere auto, mogelijk een donkerkleurige Fiat of Peugeot. Ze zijn nog voortvluchtig.

Update 18-02-2016 11.15 uur

De politie laat weten dat het slachtoffer een 37-jarige Amsterdammer is die vooralsnog niet in verband met zware criminaliteit wordt gebracht.

Volgens AT5 heet de doodgeschoten man Elco Gjaltema.