Automobilist met auto te water op de Noordersluisweg en overledenIJmuiden – Een 33 jarige automobiliste uit Heemskerk is donderdagochtend overleden na een verkeersongeval bij de sluizen in IJmuiden. Het slachtoffer reed rond half acht over de Noordersluisweg toen deze door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en in het water terecht kwam.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen met spoed ter plaatse om hulp te bieden. Duikers gingen het water in. Het slachtoffer is uit het voertuig gehaald en langdurig gereanimeerd. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten is het slachtoffer ter plaatse overleden.

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De weg voor het verkeer over de sluizen is door het ongeval gestremd voor verkeer.