IJmuiden – In een cafe La Belle aan de Zeeweg in Ijmuiden is in de nacht van zondag op maandag een zeer grote brand uitgebroken. Rond kwart voor twee alarmeerde de aanwezige in het cafe de brandweer omdat er brand zou zijn uitgebroken. Bij aankomst sloegen de vlammen al hoog uit het pand waarop de brandweer direct heeft opgeschaald naar zeer grote brand.

In het cafe waren zo’n 30 gasten aanwezig en één raakte er zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de brand komt veel rookontwikkeling vrij en de brandweer adviseert daarom ramen en deuren gesloten te houden. In de nabije omgeving zijn zes woningen ontruimd.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest, mogelijk zou er een explosie zijn geweest maar dat kon de persvoorlichter van de veiligheidsregio Kennemerland nog niet bevestingen.