Amsterdam – Vannacht was de Amsterdam ArenA het podium voor de wereldpremière van de nieuwe show van Sensation: ‘Angels and Demons’. Voor het eerst in de historie van het evenement kwamen bezoekers gekleed in wit én zwart. Als symbool voor het goede versus het kwade werden danceliefhebbers en hun outfits een belangrijk onderdeel van de visuele en muzikale battle, het spektakel van de avond. De showelementen werden versterkt door een krachtige en gevarieerde (inter)nationale line-up bestaande uit David Guetta, Nicky Romero, Yellow Claw, Don Diablo, Robin Schulz, Mr White & YAX.X en Sam Feldt.

De twee dresscodes kwamen gescheiden binnen toen de Nederlandse dj Sam Feldt de avond opende. Hij zorgde met zijn energieke house beats voor een perfecte opwarming en stoomde het publiek klaar voor een hoogtepunt waarin zij de hoofdrol speelden. Namelijk een spectaculaire muzikale en visuele battle tussen YAX.X, die de zwarte dresscode vertegenwoordigde en Mr. White die het opnam voor de witte dresscode. De uitzinnige battle werkte toe naar een hoogtepunt waarbij de twee dresscodes zich verenigden.

Vernieuwende line-up
Niet alleen het showthema was dit jaar onconventioneel, ook de line-up was vernieuwend op deze 16e editie van Sensation. Het dance event verwelkomde dit jaar vier nieuwe artiesten: Sam Feldt, de Duitse dj Robin Schulz, Don Diablo en Yellow Claw. Toen het publiek zich eenmaal samengevoegd had hing er een uitbundige stemming in de zaal tijdens de dj set van Robin Schulz. Vervolgens namen David Guetta en Nicky Romero het stokje over, gevolgd door Don Diablo. Yellow Claw sloot de avond af. Zij wisten na een nacht vol visuele en muzikale hoogtepunten de energie van het publiek tot het eind te behouden met hun gewaagde stijl die genres als hiphop, dubstep en hardstyle niet schuwt.