Schiphol – Een 21 jarige Zandvoortse motorrijder is donderdag in alle vroegte zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op Schiphol. De man reed op zijn motor over de Rijkerstreek richting Schiphol toen het rond kwart over drie helemaal mis ging. Een vrachtwagen sloeg linksaf de Valkweg op en de motorrijder botste met volle vaart tegen de achterkant van de vrachtwagen.

Na het ongeval ontstond er brand. Een ooggetuige meldde na het ongeval direct een ontzettend grote vuurbal te hebben gezien. De broek van de motorrijder was na de klap helemaal weggevaagd. Een beveiliger die op de A4 reed is op de snelweg gestopt om met een brandblusser hulp te bieden.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, zijn ingezet om hulp te bieden. Het slachtoffer is na langdurige zorg met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De Rijkerstreek was door het ongeval afgezet. De verkeersspecialisten van de KMar gaan onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. De 48 jarige man uit Uitgeest die de vrachtwagen bestuurder is aangehouden voor verkeer.

Publicatie Haarlems Dagblad