Haarlem – De brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen nadat er brand was gesticht bij een trap aan het Leonardo da Vinciplein. Rond vier uur ging het automatisch brandalarm af waarna de brandweer ter plaatse kwam.

Er stond rook in openbare basisschool De Erasmus nadat er brand was gesticht bij een trap buiten het gebouw. Onder een stel stenen was brand ontstaan wat voor de nodige rook zorgde. De rook was het gebouw binnengegaan waarna het brandalarm was afgegaan.

De brandweer heeft de brand geblust en het gebouw met een grote overdrukventilator van de rook ontdaan. Bij de stenen van de trap werden diverse aanmaakblokjes en lucifers gevonden waardoor van brandstichting wordt uitgegaan. De Forensische Opsporing van de politie is in kennis gesteld om onderzoek te doen naar de brandstichting.

Publicatie Haarlems Dagblad