Haarlem – De politie heeft donderdagavond iemand aangehouden na een gewapende overval op de Blokker in de Grote Houtstraat in Haarlem. De man werd uiteindelijk in een lijnbus aangehouden doordat een agent in burger aanwezig was bij de overval.

De agent in burger rook al onraad voordat de overval was gepleegd. Het zenuwachtige en afwijkende gedrag van de man, viel de agent op toen hij hem zag in de Grote Houtstraat. Toen de man De Blokker inliep, volgde de agent.

De verdachte pakte in de winkel zijn wapen en eiste geld van de medewerkers. Nadat hij dit had gekregen, vluchtte hij de winkel uit en verdween op de fiets. De agent had ook een fiets bij zich en achtervolgde de man.

De verdachte – die niet wist dat de politie hem op het spoor was – stapte vervolgens in een lijnbus, gevolgd door de agent die in de bus versterking opriep. De bus is niet veel later aan de kant gezet waarna de man staande is gehouden. Hij greep vervolgens naar zijn rug, waarop de agent zijn wapen trok.

De man is vervolgens uit de bus gepraat, geboeid en overgebracht naar het cellencomplex. Het wapen bleek een nepwapen te zijn, de verdachte had verder nog een groot mes bij zich. De politie heeft de buit in beslag genomen en zal deze terugbrengen bij De Blokker.

Publicatie Haarlems Dagblad