Amsterdam – Een man is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam. Volgens getuigen zou de man rond twee uur zijn beschoten in de Commelinstraat. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer zou na de eerste zorg door ambulancepersoneel vrij snel naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Lange tijd heeft er een politiehelikopter in de lucht rondom de Commelinstraat gevlogen om te zoeken naar de verdachte van de schietpartij. Agenten hebben op het naastgelegen spoor naar de dader gezocht terwijl de politiehelikopter met een zoeklicht bijscheen.

Een groot gedeelte rondom de Commelinstraat is afgezet in verband met sporenonderzoek. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.

Update persbericht politie:

Getuigenoproep schietincident Commelinstraat – Pontanusstraat

Amsterdam – In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juli is 22-jarige man gewond geraakt bij een schietincident op de Commelinstraat/Pontanusstraat in Amsterdam Oost. De recherche is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Die nacht rond 02.05 uur werd het slachtoffer op straat meerdere keren beschoten en ook meerdere keren getroffen. De schutter is, samen met een ander, vermoedelijk op een motorscooter gevlucht in de richting van de Mauritskade. Politiemensen verleenden direct eerste hulp aan het slachtoffer die overigens een bekende van de politie is. De plaats delict is door politiemensen in verband met sporenonderzoek direct afgezet.

Sporenonderzoek

Een ambulance bracht de gewonde man naar het ziekenhuis. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar het tweetal op de scooter. De politie startte direct een groot onderzoek. Technisch rechercheurs van de forensische opsporing verrichtten sporenonderzoek, hierbij werden meerdere hulzen veiliggesteld.

Getuigenoproep

Rechercheurs van het onderzoeksteam komen graag in contact met getuigen met wie nog geen contact is geweest. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met 0900-8844 en als u anoniem wil bellen kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.