Haarlem – Een personenwagen is in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen opgegaan in Haarlem-Noord. Rond kwart over twaalf werd de autobrand aan de Kennemerstraat ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het vuur te blussen maar konden niet voorkomen dat de wagen grotendeels verwoest zou raken.

Getuigen hebben bij de autobrand een signalement van de mogelijke dader doorgegeven. Tijdens de bluswerkzaamheden kon de politie een 39-jarige Haarlemmer in de Berkheydestraat aanhouden die aan het signalement voldeed. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De auto is door agenten met linten afgezet. Later op de dag zal de Forensische Opsporing onderzoek doen naar de toedracht van de brand.

Vorige maand was er op exact hetzelfde punt ook al twee maal brand gesticht. Gekeken zal worden op de opgepakte verdachte hier ook mee te maken heeft.

Publicatie Haarlems Dagblad