Santpoort-Noord – Een fietsster is vrijdagochtend overleden na een verkeersongeval in Santpoort-Noord. Even voor half twaalf ging het mis toen een vrachtwagen vanaf de Hagelingerweg het Burgemeester Weertsplantsoen inreed. De fietsster, een 79-jarige vrouw uit Santpoort-Noord, kwam toen onder de wielen van de afslaande vrachtwagen terecht.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet. Het slachtoffer is langdurige tijd gereanimeerd. De ingevlogen trauma-arts kon weinig meer betekenen en de vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de vrachtwagen, een 56-jarige man uit Heemskerk is aangehouden voor verhoor.

Door het ongeval is de Hagelingerweg langdurig deels gestremd geweest met veel opstoppingen voor onder meer bussen. Buurtbewoners klagen dat de nieuwe R-Net bushalte het zicht behoorlijk ontneemt voor afslaand verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.