Haarlem – Leden van het arrestatieteam hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een man uit een woning aan de Finlandstraat in Haarlem gehaald. Omstreeks half twaalf kwam de melding van een steekpartij binnen. Meerdere agenten in kogelwerende vesten positioneerden zich rond de woning. Een agente met getrokken pistool heeft lange tijd op de trap van de flatwoning gestaan en tegen de man in de woning gepraat. Hij wilde echter niet naar buiten komen waarop het arrestatieteam werd opgeroepen. Een ambulance stond de hele tijd paraat in de Finlandstraat.

Leden van het arrestatieteam kwamen met spoed naar Haarlem. Twee leden van het arrestatieteam kwamen de situatie in de flat verkennen. Rond kwart over één viel het arrestatieteam de woning binnen waarna de man overmeesterd kon worden. Ambulancepersoneel heeft naar de man gekeken maar na een korte medische verzorging is hij met een politiebusje naar het bureau gebracht. De Finlandstraat was tijdens de politieactie afgesloten. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Update persbericht politie:

Haarlem – Op zaterdagmorgen hield de politie een 45-jarige Haarlemmer aan wegens een steekincident en het bedreigen van politiemensen op de Finlandstraat in zijn woonplaats.

Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een steekincident waarbij een gewonde zou zijn gevallen. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer, een 31-jarige man uit Hoofddorp, op straat aan. Hij bleek bij het steekincident in een woning een lichte verwonding te hebben opgelopen.

De politie besloot daarop de verdachte, die zich nog in de woning bevond, aan te houden. Toen de politie de toegangsdeur van het pand opende, kwam de verdachte plotseling naar buiten, gewapend met een groot mes, waarmee hij de politie bedreigde.

Korte tijd later kon de man alsnog in de woning worden aangehouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding en de toedracht van het incident.