Amsterdam – De politie is in de nacht van dinsdag op woensdag een onderzoek gestart na een schietpartij aan de Van Suchtelen van de Haarestraat nabij het Osdorpplein. Een groot gebied rond de straat werden rond half twee afgezet met politielint.

Een man en een vrouw reden op 10 augustus om 1.05 uur de Van Suchtelen van de Haarestraat in. De man stapte uit de auto en kwam gewond terug. Hij vroeg de vrouw snel naar het ziekenhuis te rijden. De vrouw reed weg maar besloot kort erna op de Laan van Vlaanderen toch 112 te bellen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en vervoerden hem alsnog naar een ziekenhuis.

De auto waar het slachtoffer in zat is later op de avond door een sleepwagen van de politie opgehaald.

Rondom de Van Suchtelen van de Haarestraat heeft de politie sporenonderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De man ligt in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Hij zal op een later moment worden verhoord.