Haarlem – Op 1 september nam Bernt Schneiders afscheid als burgemeester van Haarlem. Als dank voor zijn betrokkenheid bij de stad geeft het Museum Haarlem hem een afscheidstentoonstelling cadeau. Aan de hand van foto’s en objecten wordt duidelijk waaruit het werk van een burgemeester nog meer bestaat dan het ontvangen van leden van het Koninklijk Huis, Sinterklaas, het feliciteren van een 100-jarige of de opening van een nieuw bedrijf.

Om het werk van een burgemeester in een breder perspectief te plaatsen, is ervoor gekozen om, naar het materiaal over Bernt, ook foto’s op te nemen van de drie nog levende oud-burgemeesters: Jan Reehorst (1976-1984), Elisabeth Schmitz (1985-1994) en Jaap Pop (1995-2006). Hierdoor ontstaat een beeld van het werk van 40 jaar Haarlemse burgemeesters.

De tentoonstelling is samengesteld door oud-burgemeester en amateurfotograaf Jaap Pop en naast zijn foto’s zal er ook werk te zien zijn van professionele fotografen waaronder Poppe de Boer, Michel van Bergen en Paul Vreeker.

Minister Ard van der Steur heeft de tentoonstelling vrijdagmiddag geopend door middel van een foto van de drie oud burgemeesters Reehorst, Pop en Schneiders te maken. Na de openingshandling volgde er een bezoek aan de tentoonstelling. De tentoonstelling zal nog tot en met 31 december in het Museum Haarlem aan het Groot Heiligland te zien zijn.