Vijfhuizen – Een motorrijder is zondagochtend overleden na een ongeval in Vijfhuizen. De man, een 40-jarige politieagent uit Hoofddorp, reed rond half negen in prive-tijd over de Drie Merenweg (N205) richting Haarlem toen hij ter hoogte van de Schipholweg van de weg is geraakt en tegen een verkeersbord is geknald.

De motor schoof nog enkele meters door en kwam tegen een ander bord tot stilstand en vloog vervolgens in de brand. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden opgeroepen om hulp te bieden. De motorrijder is gereanimeerd maar helaas ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De in de brand gevlogen motor explodeerde deels waarbij de voorruit van een vrachtwagen zwaar beschadigd raakte. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Het kruispunt was daardoor lange tijd afgesloten voor verkeer.

Publicatie Haarlems Dagblad