Heemskerk – Een grote steen is in de nacht van zondag op maandag tegen het zijraam gegooid en dwars door de bus gevlogen en via het raam aan de andere kant weer naar buiten gevlogen. Een tweede steen is door het raam gegaan en vast in de bus komen te zitten.

Het incident gebeurde rond 00.30 op de Plesmanweg met stadsbus 573 richting Uitgeest Station. Op de grens tussen Beverwijk en Heemskerk was het weer raak en is de zoveelste bus van Connexxion vernield. De afgelopen maanden was het regelmatig raak en sneuvelden er ramen van bussen.

Na de vernieling is de politie op zoek gegaan naar de daders. Via burgernet werd gevraagd uit te kijken naar twee licht getinte jongens met donkere jassen en capuchons op. De steen die dwars door het raam was gevlogen is gevonden en zal worden meegenomen als bewijs materiaal. Voor zover bekend kwamen de inzittenden van de bus met de schrik vrij.

De straat, welke vol met glas lag, is door agenten schoongeveegd. De kapotte ramen van de bus moesten er eerst helemaal uit worden gehaald voordat de bus naar de stalling kon worden gereden waar deze gerepareerd zal moeten worden.
Politieagenten hebben nog in de omgeving gezocht maar voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.


Publicatie NHD