IJmuiden – Angstige momenten voor een vrachtwagenchauffeur in IJmuiden. Rond kwart voor vier ging het mis en schoot de chauffeur bijna met zijn combinatie vanaf de Trawlerkade de Vissershaven in.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden ingezet om hulp te bieden. De voorkant van de wagen werd omhoog gehouden door een kraan op een booreiland bij de kade. Ambulancepersoneel en het traumateam stonden ondertussen stand-bye.

Twee brandweervoertuigen trokken de combinatie vervolgens naar achteren waarna na ongeveer een half uur de combinatie weer helemaal op het droge stond. De chauffeur kon toen zelf uitstappen waarna hij direct werd opgevangen door ambulancepersoneel.

Volgens de eerste berichten zou de chauffeur onwel zijn geworden waarna het mis ging. De hulpverlening trok veel bekijks van publiek.