Amsterdam – De 23-jarige man die woensdagmiddag door de politie werd neergeschoten nadat hij gedreigd had met een mes, is ‘s nachts in het ziekenhuis overleden.

Het incident gebeurde woensdagmiddag rond 14.15 in de Wagenaarstraat in de Dapperbuurt.

Een arts had de politie om ondersteuning gevraagd. Toen de agenten en de arts om 14.15 uur bij de woning om de hoek van de drukke Dappermarkt aankwamen, trok de man een mes. Het was voor de agenten reden om hun pistool te gebruiken, getuigen zeggen zeker zes schoten te hebben gehoord.

Volgens omstanders werd het slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man nog geopereerd, maar later vannacht is hij toch aan zijn verwondingen overleden. Omdat de politie zelf schoten heeft gelost, is het onderzoek nu in handen van de Rijksrecherche.