Vijfhuizen – Een bestuurder van een auto is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg (205) bij Vijfhuizen. Rond kwart voor twee ging het mis vlak voor de verkeerslichten met de Vijfhuizerweg. De auto raakte van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam op zijn kop op de andere weghelft tot stilstand.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om hulp te bieden. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd waarna hij door ambulancepersoneel en een trauma-arts werd opgevangen. Na de nodige zorg is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Door het ongeval was de N205 richting Nieuw-Vennep gestremd voor verkeer. Automobilisten aan beide kanten van de N205 ondervonden veel hinder door de aanrijding. De verkeersongevallenanalyse (VOA) is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Bij het ongeval was ook nog een andere personenwagen betroffen.