Vogelenzang – De brandweer had maandag aan het begin van de avond haar handen vol aan drie tuinhuisjes die in de brand stonden. Even voor half zeven werd het vuur op de volkstuintjes achter de Bekslaan ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd.

Bij aankomst op het volkstuintjescomplex bleek er op twee plekken brand te woeden. Twee huisjes die naast elkaar stonden, stonden helemaal in lichterlaaie en even verderop stond een ander huisje in de brand.

Grote zwarte rookwolken trokken omhoog en het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden moest ter hoogte van Vogelenzang vaart minderen. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat alle drie de huisjes helemaal verwoest zouden raken. Omdat de brand op twee plekken woedde gaat de politie uit van brandstichting. Uit het naastgelegen water is een jerrycan gevist die door de agenten in beslag is genomen als bewijsmateriaal. Getuigen zouden drie jongens voorafgaand de brand rond hebben zien lopen.

De politie heeft de omgeving bij de tuinhuisjes afgezet voor onderzoek.


Publicatie Haarlems Dagblad