Haarlem – Een 17 jarige fietsster uit Bennebroek is zaterdagavond gewond geraakt na een aanrijding op het Verwulft in Haarlem. Rond tien uur werd de vrouw ter hoogte van de Koningsstaat aangereden door een personenwagen. De vrouw kwam bij de aanrijding lelijk ten val.

Ambulancepersoneel heeft de vrouw gestabiliseerd waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere behandeling. De bestuurder, een 21 jarige man uit Badhoevedorp, is aangehouden voor het veroorzaken van een ernstig ongeval en rijden door rood en uit een eerste ademanalyse bleek dat hij had gedronken. Op het bureau zal ook uit een uitgebreide ademanalyse moeten blijken of hij teveel had gedronken.

Op het wegdek was een lang remspoor te zien. Volgens getuigen zou de man hard hebben gereden. De verkeersongevallenanalyse (VOA) gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.