Overveen – Bij een grote alcoholcontrole in Overveen zijn zondagavond meerdere drankrijders gesnapt. Op de Zeeweg ter hoogte van de rotonde bij de Brouwerskolkweg had de politie een grote controle opgezet. De bezoekers die vanaf de slotfeesten op het strand van Bloemendaal naar huis gingen kwamen door deze alcoholfuik. Automobilisten en (brom)scooterrijders moesten blazen.

In korte tijd werden diverse scooterrijders en automobilisten die hadden gedronken aan de kant gezet. In busjes werden de gegevens genoteerd en een uitgebreidere analyse werd gedaan om te kijken hoeveel alcohol er precies in het lichaam aanwezig was. Op een gegeven moment waren er zoveel drankrijders aan de kant gezet dat er even geen auto’s meer werden gecontroleerd omdat alle politiebusjes vol zaten.

De resultaten van de alcoholcontrole zullen later bekend worden gemaakt.