Haarlem – Het verkeer in de Haarlemse Waarderpolder ondervond maandagmiddag veel hinder door een autobrand. Rond kwart over een ging het mis toen een personenwagen voor de verkeerslichten op de Oudeweg ter hoogte van de Waarderweg in de brand vloog. Met een poederblussertje werd gestart met blussen in afwachting op de gealarmeerde brandweer.

De brandweer heeft de brand vervolgens helemaal geblust. De Oudeweg richting het centrum van Haarlem was tijdens de bluswerkzaamheden helemaal afgesloten voor verkeer. De eigenaar van de auto baalde behoorlijk, want hij heeft de wagen pas een maand in zijn bezit. De wagen is door een kennis weggesleept naar een garagebedrijf.

De Oudeweg richting het centrum moet eerst worden gereinigd voordat deze weer kan worden vrijgegeven voor het verkeer, automobilisten moesten omrijden via de Waarderweg.