Haarlem – De Rijksstraatweg in Haarlem-Noord is maandagmiddag even afgesloten geweest na een bedreiging. De politieagenten hadden rond 13.15 uur een deel tussen de Planetenlaan en van Nesstraat afgezet met wagens en agenten liepen met kogelwerende vesten rond. Boven de Rijksstraatweg cirkelde een politiehelikopter. Even na half twee werd de blokkade van de Rijksstraatweg opgeheven. Een woordvoerster van de politie gaf aan dat deze actie in verband met een bedreiging was, meer informatie en of er iemand is aangehouden kon ze nog niet vertellen.

Even later was er opnieuw een politieactie op de Vondelweg tegenover het ziekenhuis. De politiehelikopter heeft ongeveer een uur boven dit gebied gehangen en diverse politievoertuigen stonden in de Roemer Visscherstraat. Een politiehond stond klaar en agenten in kogelwerende vesten stonden bij een woning. Een persoon is meegenomen naar het politiebureau. De woordvoerster van de politie kon nog niet vertellen of beide incidenten met elkaar te maken hebben.