Nieuw – Vennep – Vrijdag 7 oktober organiseerde de Leescoalitie voor de vierde keer de Nationale Voorleeslunch voor ouderen. In het hele land wordt voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. Lokale en landelijke bekendheden lezen hierbij een speciaal voor deze gelegenheid door Jan Siebelink geschreven verhaal voor. Het voorlezen van verhalen geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Zo kan het een rol spelen in het doorbreken van isolement waarin sommige ouderen verkeren.

De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert daarom samen met de Leescoalitie een voorleeslunch in verpleeghuis Westerkim in Nieuw-Vennep. Niemand minder dan Gerard Joling kwam voor de groep ouderen voorlezen. Nadat Gerard het verhaal had voorgelezen heeft hij nog een drankje voor de ouderen ingeschonken en konden mensen met hem op de foto.


Video voor het Haarlems Dagblad