Hoofddorp – Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn zaterdagavond een onderzoek gestart bij een verlaten personenwagen langs de N196 nabij Schiphol. De wagen werd daar aan het begin van de avond verlaten aangetroffen. De wagen staat als gestolen geregistreerd en de inzittenden waren nergens te bekennen. Omdat er vlak ervoor een dodelijke schietpartij in Amsterdam heeft plaatsgevonden gingen de alarmbellen rinkelen dat het mogelijk om de vluchtauto gaat. Bij de liquidatie aan het Koningin Wilhelminaplein kwam een man om het leven en raakte een vrouw gewond.

De N196 (Kruisweg) is tussen de oprit naar de N201 en de Mc Donalds afgesloten voor verkeer. Momenteel doen medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek in witte pakken. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) helpt hierbij. De weg is nog afgesloten en het is onbekend wanneer deze weer open gaat. Het is nog onduidelijk of het daadwerkelijk om de vluchtauto gaat.

Amsterdam – Onderzoek naar schietincident Koningin Wilhelminaplein in volle gang.

De vrouw (30) die gisteren gewond raakte bij een schietincident op het Koningin Wilhelminaplein, ligt nog steeds op de intensive care en is nog niet aanspreekbaar. Haar vriend Djordy Latumahina (31) overleed gistermiddag bij het schietincident. Hun dochter (2) was er bij maar bleef ongedeerd en is elders opgevangen. Het onderzoek naar de toedracht van het incident is in volle gang. Het gezin is niet bekend bij de politie.

Vlak na het incident werd een brandende auto aangetroffen op de Wittgensteinlaan. Deze auto wordt onderzocht omdat het mogelijk de vluchtauto van de daders betreft. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Enige tijd later werd een lege auto aangetroffen in Hoofddorp. Deze auto, een zwarte Seat Leon stond in de berm geparkeerd en is gezien op de Heemstedestraat, vlakbij de Wittgensteinlaan. Dit is dus mogelijk de auto waarmee de daders vanaf de Wittgensteinlaan verder zijn gevlucht.

Het onderzoeksteam zal vandaag onder andere met getuigen spreken en camerabeelden opvragen en bekijken. Het signalement van de schutters is vooralsnog summier: het zou gaan om twee in het zwart geklede mannen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die mogelijk over relevante camerabeelden beschikken wordt verzocht zich bij de politie.

Bericht 1 met foto’s van buiten en uitgebrande vluchtauto
Bericht 2 met foto’s van onderzoek in de parkeergarage
Bericht 3 met de Seat Leon die als vluchtauto is gebruikt en in Hoofddorp gevonden