Haarlem – In een woning in Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken nadat er een explosie had plaatsgevonden. Even na half vond het incident plaats aan de Lange Poellaan. Een deur werd door de explosie naar buiten geblazen.

De brandweer schaalde direct op naar ‘middelbrand’. Brandweermannen hebben het vuur geblust en de woning geventileerd. De woning waarin de explosie plaatsvond staat leeg en het is daarom nog onduidelijk waardoor de explosie werd veroorzaakt. De politie heeft er een ‘plaats delict’ van gemaakt en medewerkers van de Forensische Opsporing gaan zaterdag overdag onderzoek doen om de toedracht van de explosie te achterhalen.

Update
Volgens het Haarlems Dagblad is het een voormalige woning van de president van de Haarlemse Hells Angels, Lysander de Ruijter (34). Volgens de krant is de woning afgelopen weekeind vrijwel zeker doelwit geweest van een aanslag geweest.

Update 2, persbericht politie:
Politie zoekt getuigen brandstichting

Haarlem – De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting in een woning aan de Lange Poellaan in Haarlem. De politie Haarlem is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie melding van een brand in een woning. Ter plaatse bleek het om een rijtjeswoning te gaan die leeg stond. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Naastgelegen woningen raakten niet beschadigd.

De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. Hoewel nog nader onderzoek wordt gedaan, wordt de mogelijkheid van brandstichting niet uitgesloten.